Welcome to Dentalia! You can place widgets here.

IMPLANTOLOGIJA

IMPLANTOLOGIJA

Pred vstavitvijo implantata vedno preverimo, kakšno je stanje pacientove kosti v kvalitativnem in kvantitativnem smislu. Pozorni smo tudi na pacientovo splošno zdravje, saj gre za kirurški poseg, ki pa je minimalno invaziven. Po posegu pacient vedno prejme antibiotik ter analgetike. Po besedah naših pacientov so bolečine po vstavitvi implantata manjše kot pri ekstrakciji zoba.

 

Vstavitev implantatov poteka v sterilnih pogojih, kjer minimalno odgrnemo sluznico oz. dlesen in v kost zvrtamo vrtino, v katero nato vstavimo vsadek in ga nato prekrijemo s sluznico, ki jo zašijemo (1. faza). Po 3–6 mesecih nato prekinemo sluznico neposredno nad implantatom in v implantat vstavimo oblikovalec dlesni (2. faza). Po 14 dneh pričnemo z odtiskovanjem in izdelavo fiksno ali snemno protetičnega izdelka na implantatih.

 

Kadar pacientu primanjkuje kosti, jo pred ali med vstavitvijo implantatov dogradimo z lastno kostjo ali s kostnimi nadomestki. V zgornji čeljusti lahko obsežni sinusni votlini v stranskem delu zmanjšujeta vertikalno kostno dimenzijo. To rešimo z zaprtim ali odprtim sinus liftom, kjer dvignemo nežno sluznico, ki odeva sinus, prostor zapolnimo z lastno kostjo in kostnim nadomestkom ter istočasno ali v naslednji fazi vstavimo implantat.

 

Z implantati lahko rešujemo delno ali popolno brezzobost. To napravimo s fiksnim ali snemno protetičnim izdelkom podprtim na implantatu(ih). Nadomestimo lahko torej en manjkajoci zob z implantatom in prevleko, vrzeli oskrbimo z več implantati in mostičkom na implantatih, skrajšane zobne vrste lahko oskrbimo bodisi fiksno protetično ali snemno protetično. Zelo pomembno vlogo igrajo implantati pri starejših ljudeh, saj spodnja totalna proteza ne nudi dobre retencije, zato lahko z minimalno 2 implantatoma v spodnji čeljusti napravimo implantatno podprto totalno protezo, ki je stabilna in starostniku omogoča dobro prehranjevanje in s tem zadosten vnos kalorij.

120 Dental Street

San Francisco, CA 94111

800-555-DENTIST

Call us today!

Opening Hours

Mon - Fri: 8:00 - 17:00

Appointment Booking

example@email.com