ISKRA DENT

Zobna protetika

Zobna protetika

Zobe prepariramo po sodobnih smernicah in v sodelovanju z zobnim tehnikom napravimo prevleke in mostičke, ki se brezhibno prilegajo pacientovim zobem. Običajno na zadnjih zobeh napravimo kovinskokeramične prevleke, ki med žvečenjem nudijo zadostno trdnost, spredaj pa polno keramične prevleke, ki zadostijo pacientovim visokim estetskim željam. Lahko pa v celotnih ustih napravimo cirkonij keramične prevleke, ki so čvrste in estetsko dovršene. V vidnem sektorju lahko napravimo tudi t. i. luske na zobeh – z minimalno invazivno tehniko prepariramo le vidno ploskev zoba in jo prekrijemo z estetsko izdelanimi luskami iz keramike.

Fiksna Protetika

Običajno na zadnjih zobeh napravimo kovinskokeramične prevleke, ki med žvečenjem nudijo zadostno trdnost, spredaj pa polno keramične prevleke, ki zadostijo pacientovim visokim estetskim željam. Lahko pa v celotnih ustih napravimo cirkonij keramične prevleke, ki so čvrste in estetsko dovršene. V vidnem sektorju lahko napravimo tudi t. i. luske na zobeh – z minimalno invazivno tehniko prepariramo le vidno ploskev zoba in jo prekrijemo z estetsko izdelanimi luskami iz keramike.

Snemna protetika

Delamo totalne ali delne proteze, ki se na različne načine sidrajo na obstoječe zobe. Snemne in fiksne protetične izdelke lahko pri enem pacientu tudi kombiniramo.

Mostovioz. mostički

Z mostički premostimo vrzeli zaradi izgubljenega zoba ali več zob. Zobe, ki mejijo na Vrzel prepriramo in na njih vstavimo most. Na ta način nadomestimo izgubljene zobe.

Zobne luske

Z luskami minimalno ali praktično nič sprepariramo le vidno faseto zoba in preko odtisa tehnik napravi tanko lusko, ki jo nalepimo na zob. Na ta način lahko zobe podaljšamo, spremenimo njihovo obliko, jim spremenimo barvo, jih estetsko postavimo oz. uredimo v zobni vrsti.

Zobne kroneoz. zobne prevleke

Napravimo jih ko je preostale zobne mase premalo, da bi napravili plombo ali inlay oz. onlay. S tem ko napravimo prevleko na zobu zatesnimo stike s sosednjimi zobmi in z zobmi nasprotnega loka in napravimo zob bistveno bolj funkcionalen. Poleg tega mu spremenimo barvo, obliko in pozicijo v zobnem loku.

Inlay inonlay

To so kot delne prevleke, ko je zobne substance premalo za plombo in preveč za klasično zobno prevleko. Lahko so keramični ali kompozitni. Z njimi ravno tako estetsko in funkcionalno zob izboljšamo.

Iskra Dent

V naši ordinaciji opravljamo vse zobozdravstvene storitve – od preventivnih pregledov do najzahtevnejših posegov oralne kirurgije in implantologije.

Lahko nas pokličete v času delovnika na telefonsko številko: 00 386 (0)1 50 53 371

Med delovnikom: Pon – Pet 8am – 7pm, ali nam pošljite vaše sporočilo po elektronski pošti na naslov: info@iskradent.si