ISKRA DENT

Zobozdravstvene storitve

Vaš prvi obisk pri nas se začne z brezplačno medicinsko in stomatološko anamnezo ter kliničnim pregledom, med katerim preverimo stanje vašega zobovja in ustne votline. Nato skupaj z vami izdelamo načrt zdavljenja in potrebnih posegov. V primeru nujnih stanj, kot so bolečina, oteklina, zlomljen zob in podobno, potreben poseg opravimo takoj.

Ponujamo najvišji nivo zdravljenja zob z mikroskopom in ustreznimi pripadajočimi aparaturami in materiali.

Implantat ali zobni vsadek je nadomestek izgubljenega zoba in je njegov najboljši približek. Narejen je iz titanove zlitine, ki je feromagnetno inertna snov, tako da lahko po vstavitvi takega implantata napravite magnetno resonančno preiskavo(MR) katerega koli dela telesa brez težav. Titan, snov iz katerega so narejeni tudi vijaki v travmatologiji, je pomemben , saj kost napravi v času celjenja vez z njim. Na ta način se titanov implantat vgradi v telo oz. Vašo kost.
Pri nas delamo implantate najvišjega kakovostnega razreda, to so implantati Strauman Group: Strauman in Neodent implantati. Gre za najbolj kvalitetne in najbolj razširjene implantate na svetu, ki imajo največ raziskav in ogromno sredstev vlaga v razvoj in so zato dolgoročno najbolj predvidljivi.

Zobe prepariramo po sodobnih smernicah in v sodelovanju z zobnim tehnikom napravimo prevleke in mostičke, ki se brezhibno prilegajo pacientovim zobem. Običajno na zadnjih zobeh napravimo kovinskokeramične prevleke, ki med žvečenjem nudijo zadostno trdnost, spredaj pa polno keramične prevleke, ki zadostijo pacientovim visokim estetskim željam. Lahko pa v celotnih ustih napravimo cirkonij keramične prevleke, ki so čvrste in estetsko dovršene. V vidnem sektorju lahko napravimo tudi t. i. luske na zobeh – z minimalno invazivno tehniko prepariramo le vidno ploskev zoba in jo prekrijemo z estetsko izdelanimi luskami iz keramike.

V sklopu oralne kirurgije vstavljamo implantate, izklešemo neizrasle zobe (npr. modrostnike), ekstrahiramo zaostale korenine in ostale zobe, ki so predvideni za odstranitev, delamo apikotomije, frenulotomije, fenestracije, podaljšujemo klinične krone, odstranjujemo ciste, …

Parodontalna bolezen ali po domače parodontoza je bolezen obzobnih tkiv, ki je lahko dedno pogojena, je posledica dejavnikov okolja(npr. slaba ustna higiena, kajenje) ali posledica slabega sistemskega zdravja(npr. sladkorna bolezen). Gingivitis je vnetje dlesni, je prva stopnja parodontitisa, je popolnoma reverzibilno stanje, kar pomeni, da se z ustrezno terapijo obzobna tkiva vrnejo v prvotno stanje. Kaže se kot nabrekla, pordela in boleča dlesen, ki rada zakrvavi ob dotiku. Do gingivitisa pride, če si 48 ur ne umijemo zob. Pri napredovali parodontalni bolezni, gre za trajno izgubo obzobnih tkiv, ki ob neukrepanju lahko privede do izgube zoba. Kaže se kot krvavitev iz dlesne, poglobljenimi žepi med zobom in dlesnijo, izcejanjem gnoja iz žepa.

V sklop estetskega zobozdravstva spadajo že omenjene zobne luske, visoko estetske zobne prevleke oz. krone ter mostički. Uporabljamo polno porcelanske in cirkonij porcelanske materiale in sodelujemo z najboljšimi zobnimi tehniki.

Delovni čas

Ponedeljek – Petek: 8:00 – 19:00
Sob/Ned/Prazniki: Zaprto

V času delovnika nas lahko pokličete na telefonsko številko: +386 (0)1 50 53 371

ali pa nam pošljite vaše sporočilo po elektronski pošti: info@iskradent.si