ISKRA DENT

Oralna kirurgija

Oralna
kirurgija

V sklopu oralne kirurgije vstavljamo implantate, izklešemo neizrasle zobe (npr. modrostnike), ekstrahiramo zaostale korenine in ostale zobe, ki so predvideni za odstranitev, delamo apikotomije, frenulotomije, fenestracije, podaljšujemo klinične krone, odstranjujemo ciste, …

Modrostni Zobje oz. osmice

Odstranitev neizraslih ali delno izraslih modrostnih zob je pomemben in osnoven del oralne kirurgije, saj lahko taki neodstranjeni zobje v poznih letih povzročijo velike težave, ki zahtevajo hospitalizacijo in poseg v splošni anesteziji. Najbolje je takšne modrostne zobe odstraniti do 35. leta starosti.

Apikotomija

Apikotomijo izvajamo na zobeh, kjer s klasičnim endodontskim zdravljenjem nismo uspešni oz. ne moremo odstraniti vzroka infekcije. Gre za kirurški poseg, kjer odstranimo vršek korenine in nato preostalo korenino retrogradno polnimo s posebnim cementom (npr.MTA ali drugi). Na ta način odstranimo vzrok infekcije in organizmu omogočimo, da lahko zaceli kostni defekt, ki je nastal z vnetjem v predelu vrška korenine.

Frenulotomija

S frenulotomijo lahko odstranimo skrajšan frenulum v spodnji čeljusti, ki ovira gibanje jezika in s tem razvoj govora pri otroku. Z odstranitvijo frenuluma v zgornji čeljusti pa omogočimo zapiranje diasteme (razmak) med zgornjima centralnima sekalcema.

Fenestracija Neizraslih zob

S fenestracijo odgrnemo neizrasle zobe v ustno votlino (najpogosteje podočnike), da lahko izrastejo. Po potrebi se te zobe nato ortodontsko izvleče na željeni položaj.

PodaljšanjeKlinične krone

S podaljšanjem klinične krone zobu povečamo površino in s tem omogočimo večjo retencijo za protetični izdelek. S tem posegom lahko tudi ohranimo zob, na katerem se je odlomil del zobne krone globoko pod dlesen, saj bi bil takšen zob drugače predviden za ekstrakcijo.

Ciste

Ciste v ustni votlini so različnega izvora. Odstranimo jih in jih po potrebi pošljemo na histopatološko analizo za njihovo dokončno verifikacijo.

Iskra Dent

V naši ordinaciji opravljamo vse zobozdravstvene storitve – od preventivnih pregledov do najzahtevnejših posegov oralne kirurgije in implantologije.

Lahko nas pokličete v času delovnika na telefonsko številko: 00 386 (0)1 50 53 371

Med delovnikom: Pon – Pet 8am – 7pm, ali nam pošljite vaše sporočilo po elektronski pošti na naslov: info@iskradent.si