Welcome to Dentalia! You can place widgets here.

ORALNA KIRURGIJA

ORALNA KIRURGIJA

V sklopu oralne kirurgije vstavljamo implantate, delamo apikotomije, frenulotomije, fenestracije,  podaljšujemo klinične krone, odstranjujemo ciste, izklešemo neizrasle zobe (npr. modrostnike), ekstrahiramo zaostale korenine in ostale zobe, ki so predvideni za odstranitev.

 

Delamo apikotomije na zobeh, pri katerih s klasičnim endodontskim zdravljenjem nismo uspešni oz. ne moremo odstraniti vzroka infekcije in posledično pacientovih težav. Gre za kirurški poseg, kjer odstranimo vršek korenine in ga retrogradno polnimo s posebnim cementom (MTA). Na ta način odstranimo vzrok infekcije in organizmu omogočimo, da lahko zaceli kostni defekt, ki je nastal z vnetjem v predelu vrška korenine.

 

S frenulotomijo odstranimo skrajšan frenulum v zgornji ali spodnji čeljusti, ki ovira gibanje jezika in s tem razvoj govora pri otroku.

 

S fenestracijo odgrnemo neizrasle zobe v ustno votlino(najpogosteje podočnike), da lahko izrastejo oz. se jih nato po potrebi celo ortodontsko izvleče na željeni položaj.

 

S podaljšanjem klinične krone zobu povečamo površino in s tem omogočimo večjo retencijo za protetični izdelek. S tem posegom lahko tudi ohranimo zob, na katerem se je odlomil del zobne krone globoko pod dlesen, saj bi bil takšen zob drugače predviden za ekstrakcijo.

 

Ciste v ustni votlini so različnega izvora in jih odstranimo in po potrebi pošljemo na histopatološko analizo za njihovo dokončno verifikacijo.

 

Odstranitev neizraslih ali delno izraslih modrostnih zob je pomemben del oralne kirurgije, saj ti zobje, če se jih ne odstrani, v poznih letih lahko povzročijo velike težave, ki zahtevajo hospitalizacijo in poseg v splošni anesteziji. Najbolje je takšne modrostne zobe odstranit do 35. leta starosti.

120 Dental Street

San Francisco, CA 94111

800-555-DENTIST

Call us today!

Opening Hours

Mon - Fri: 8:00 - 17:00

Appointment Booking

example@email.com